fbpx
Select Page

Чийзкейк

Предлагам ви един малко различен чийзкейк. Какво му е различното? Пече се на много силна фурна и центъра на тортата остава много кадифено кремав.

Не се притеснявайте ако ви се стори, че тортата изгаря от горе, това е нормално и после няма вкус на изгоряло. Като цяло чийзкейкът има вкус на крем карамел. Оставям на вас да се убедите в това.

За една голяма торта са ви необходими:

  • 950 гр сирене вид”Филаделфия”
  • 410мл сметана
  • 235 гр белтъци
  • 150гр жълтъци
  • 250 гр захар,ванилия
  • 60 гр пресято брашно

Важно е жълтъците и белтъците да се теглят, на мен ми излезнаха 7 белтъка и 9 жълтъка, но моите яйца бяха много малки. Разбиваме сиренето и белтъците. Добавяме захарта във форма на дъжд, после добавяме жълтъците.Трябва да се разбие много добре, за да няма бучици.

На края се добавя пресятото брашно. Аз всичко това го правих в кухненски робот и така сместа става по- фина, но вие спокойно го направете с миксера. Колкото по-гладка е сместа, толкова по-кадифена ще стане вашата торта. Сместа се изсипва в тавичка предварително покрита с хартия за печене. Това е важно, защото иначе  ще се залепи за формата.

Пече се в предварително загрята на 230º фурна. Печете около 15 мин на тази температура и после още около 10-15 мин на 190º. Когато извадите тортата от фурната не трябва да е напълно стегната, а да се клати.

Оставя се поне едно денонощие преди да се нареже. Може да я сервирате с мармалад, с шоколад, с дулсе де лече. Но ви уверявам, че и без нищо е много вкусна.