fbpx
Select Page

Трайфъл с Горски Плодове

   Трайфълът не е нищо друго, освен десерт в чашки. Този вид десерт е много бърз за приготвяне и търпи множество вариации. Може да го направите, с каквото разполагате в къщи. Аз в случая съм използвала бисквити, които се търкаляха в шкафа доста време. Използвах горски плодове за направата на кулиса, но вие може да импровизирате с каквито плодове имате. Аз винаги предпочитам кулис пред сладко, но ако не ви се занимава използвайте любимия си конфитюр. За тази цел ще трябва да го затоплите на водна баня, за да се втечни малко.

   Продукти:

  • 220 гр. бисквити
  • 300 гр. замразени горски плодове(в случая бяха малини и къпини)+3 супени лъжици захар
  • 200 мл. течна сметана а разбиване+3 супени лъжици захар
  • 200 гр. заквасена сметана +1 супена лъжица захар

  Бисквитите ги натрошавам на едро и разпределям половината в чашките. Разбивам сладкарската сметана със захарта и към нея прибавям заквасената сметана смесена с 1 лъжица захар. Разбърквам внимателно. Предварително съм направила кулиса от горски плодове. Слагам замразените плодове в малка касеролка на слаб котлон, на 4 степен от 9. Така докато се размразят и отпуснат вода. Тогава слагам захарта и увеличавам котлона на 6. Оставям така около 10-15 мин. Става рядко пюре. Пюрето претривам през едра цедка, за да премахна малките семчици.

Върху бисквитите слагам сметана, после 3-4 лъжици от кулиса,после пак бисквити и завършвам със сметана. Оставям в хладилника за няколко часа, за да омекнат малко бисквитите.

    Да ви е сладко!