fbpx
Select Page

Редена Салата

   Ако се чудите каква салата да приготвите за специален случай, аз рожден ден или просто ей така без повод, тук ви предлагам една идея за редена салата. Много лесна и ефектна  и с продукти, които всички имаме в къщи.

    За ринг с размер 22 см са ви необходими:

  • 1 кг сварени картофи
  • 3 големи сварени моркова
  • 1 буркан кисели краставички
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 6 малки консерви риба тон 52 гр всяка една
  • 1 буркан майонеза от 400 гр

   Поставяме ринга директно върху чинията или подноса за сервиране. Нарязваме картофите, морковите и киселите краставички на много малки кубчета. Оставете си 2-3 картофа без да ги режете на кубчета, тях ще ги нарежем на кръгчета, за да покрием тортата. Яйцата ги смиламе в блендер.

   Започваме с подреждането на салатата. Най – отдолу слагаме нарязаните на кубчета картофи като притискаме леко с лъжица, посоляваме. Мажем с майонеза, но не много 2-3 лъжици. Слагаме нарязаните моркови, притискаме леко, посоляваме и пак майонеза. Следващия ред е от кисели краставички, но само половината, притискаме леко и натрошаваме отгоре 3 от консервите риба тон. Покриваме с майонеза и натрошаваме другите 3 консерви риба, слагаме останалите кисели краставички и мажем с майонеза. Сега идва ред на смлените яйца и върху тях нареждаме нарязаните на кръгчета картофи, които си оставихме в началото. Посоляваме картофите, поръсваме с черен пипер и покриваме с останалата майонеза. Заглаждаме с лъжица и прибираме в хладилника за 2-3 часа, за да изстине.

   Изваждаме тортата от хладилника, махаме ринга и украсяваме по желание!

       Надявам се да ви хареса!