fbpx
Select Page

Супа от Домашна Кокошка

   Няма по-вкусно нещо от домашно проготвената супа и ако е с домашно пиле, още по-добре. Супата, която ви предлагам е от домашна кокошка. Месото на кокошката е малко по-жилаво от това на пилето, затова се нуждае от повече варене. Най-вкусно става на бавен огън, но отнема много време. Затова аз я варя в тенджерата под налягане.

  Почистваме кокошката от евентуални останали перца по нея и я режем на порции. За супата аз обикновено ползвам двете бутчета и крилцата. Ако искате може да сварите цялата кокошка и с останалото месо да направите друго ястие или да сварите само бутчетата и крилцата. Избора е ваш.

  Слагаме месото в тенджерата под налягане и го варим поне 40-50 минути от момента на излизане на парата.

  Нужни са ни още:

  • 1 голям настърган морков
  • 1 голяма глава ситно нарязан лук
  • 1 стрък целина
  • 1 чаша фиде(моята е с вместимост 200 мл)

  Сеарените бутчета и крилца обезкостяваме, махаме кожата(аз хич не я обичам) и режем на малки парченца. Прецеждаме бульона и в него слагаме месото и зеленчуците, посоляваме. Когато са готови сварени, слагаме фидето. Варим до готовност на фидето. Подправяме с черен пипер и пресен магданоз.

Не правя застройка и не съм сложила допълнително мазнина, защото кокошката е достатъчно мазна и бульона, който се е получил е доста силен.

     Да ви е сладко!